Technisch advies

Bij de aanhuur van kantoorruimte of de heronderhandeling van uw huurcontract is de technische staat van het gebouw en de bijbehorende installaties vaak een onderbelicht aspect. Hoe staat het gebouw er in zijn geheel voor? Welke installaties zijn er en zijn deze goed onderhouden? Zaken die voor u als huurder/gebruiker belangrijk zijn in de aanloop naar de nieuwe aanhuur of heronderhandeling.

Met het technisch advies van Cresa krijgt u inzicht in de staat van het gebouw en de zogenaamde ‘demarcatie tussen huurder en verhuurders’. Vaak is er dan ook een demarcatielijst die beschrijft waar de verantwoordelijkheden voor onderhoud en vervanging liggen. Liggen deze bij u of juist bij de verhuurder.

Daarnaast ondersteunt het technisch team van Cresa huurders bij de vaststelling van de (weder) opleververplichting en de eventueel bijkomende kosten en werkzaamheden.

Waarom bouwkundig en technisch advies?

Als huurder/gebruikers vraagt u zich vast wel eens af of de hoogte van de in rekening gebrachte servicekostenvoorschot wel kloppend is. Doet de klimaatinstallatie daarnaast wat wordt beloofd en zijn de technische installaties eigenlijk wel geschikt voor het beoogd gebruik?

Misschien twijfelt u ook wel eens over de verdeling van de onderhoudskosten tussen huurder en verhuurder. Is deze wel juist? Of gaat de verhuurder te lang door met het opknappen van verouderde technische installaties waardoor hij vervangingskosten (die voor de rekening van de verhuurder zijn) uitstelt en deze aan huurder doorbelast (dagelijks onderhoud is voor rekening huurder).

Met het 100% onafhankelijke bouwkundig en technisch advies van Cresa komt u later niet voor verassingen te staan en kunt u in een later stadium terugvallen op een bepaalde uitgangssituatie die is overeengekomen met de verhuurder.

Wanneer is bouwkundig en technisch advies nodig?

Er zijn diverse aanleiding voor bouwkundig en technisch advies: Wilt u bijvoorbeeld een nieuw pand gaan huren of kopen, verloopt uw huurovereenkomst binnenkort of bent u ontevreden over het pand? dan is een technisch advies niet onverstandig.

Ook kan het ook zo zijn dat u een ‘ouder’ pand huurt of gebruikt en zich afvraagt of de huidige technische installaties nog wel passen bij uw gebruik en de vorm van werken die plaatsvindt.

Cresa voorziet u van juiste bouwkundige en technische adviezen en begeleidt u gedurende het gehele onderhandelingstraject.

Waarom kiezen voor Cresa?

Cresa is 100% onafhankelijk. Dit geldt niet voor de traditionele makelaars die zowel verhuurders als huurders bedienen. De macht van beleggers c.q. aanbieders is enorm. En de meeste adviseurs c.q. bedrijfsmakelaars worden primair door de aanbieders betaald.

Dit zorgt voor tegenstrijdige belangen. Ook wanneer het om bouwkundig en technisch advies gaat. In veel van deze gevallen is het belang van de verhuurder voor een adviseur veel zwaarder waardoor u als huurder niet het resultaat krijgt dat u eigenlijk verdient!

Daarnaast zijn wij een landelijke makelaar met lokale presentie, wij hebben namelijk door heel Nederland kantoren. Door onze lokale aanwezigheid kennen wij de lokale markt als geen ander en weten wij alles over de marktomstandigheden en eventuele alternatieven.

Technisch advies van Cresa