This is custom heading element

Tegen het einde van iedere huurperiode kan een huurcontract worden opgezegd of kan deze verlengd worden. Maar hoe kunnen de condities van de huidige overeenkomst worden aangepast of verbeterd? Hoeveel goedkoper kan het? Zijn er wellicht betere alternatieven? Allemaal belangrijke vragen voor u en uw organisatie.

Voordat het huurcontract wordt opgezegd brengt Cresa de mogelijkheden voor u in kaart door middel van een stay or go analyse.  Met deze analyse en de begeleiding van Cresa, kunt u als organisatie een afgewogen beslissing nemen.

Bij de afweging van deze beslissing helpen we uw organisatie met mogelijk geschikte alternatieven en voorzien we u van relevante financiële informatie om een goede vergelijking te kunnen maken. Naast de financiële aspecten, toetsen we ook op de kwalitatieve aspecten.

Wat is een stay or go analyse?

Een stay or go analyse is niets anders dan een analyse waarin de voor- en nadelen van verhuizen ten opzichte van het verlengen van de huurovereenkomst in kaart gebracht worden.

De stay vs go analyse stelt u en uw organisatie in staat een gefundeerde keuze te maken of het beter is om het huurcontract te verlengen of dat het wijzer is om op zoek te gaan naar een nieuwe (betere) locatie.

In de stay or go analyse kijken wij onder andere naar de kosten en baten van huurvernieuwing versus verhuizing:

  • Welke (toekomstige) eisen en wensen heeft uw organisatie op het gebied van vastgoed?
  • Zijn er alternatieven in de markt aanwezig die een verhuizing rechtvaardigen?
  • Welke verborgen kosten brengt elke optie met zich mee?

Met de stay or go analyse van Cresa maakt u altijd een goede weloverwogen keuze!

Waar bestaat de analyse uit?

Een stay or go analyse is voor elke organisatie anders. De inhoud van de analyse is met name afhankelijk van de (voor)opgestelde programma’s van eisen, de aanwezige marktgegevens en huisvestingsscenario’s.

Heeft u deze informatie niet paraat? Cresa ondersteunt u graag bij het opstellen van de scenario’s en eisen.

Vervolgens worden de scenario’s en eisen getoetst op bijvoorbeeld:

  • Ruimtelijke aspecten
  • Functionaliteit
  • Eenmalige en exploitatiekosten
  • Planning
  • Haalbaarheid

Vervolg op de stay or go analyse

Een analyse is natuurlijk nog maar de basis van de te volgen strategie. In veel van de gevallen ondersteunen wij onze klanten ook in het vervolgtraject: het heronderhandelen van nieuwe de huurvoorwaarden en/of de aanhuur van één of meerdere locaties.

Met het inschakelen van Cresa kiest u voor een onafhankelijke en betrouwbare partner voor al uw vastgoedzaken. Wij hebben geen tegenstrijdige belangen en zijn 100% onafhankelijk. Dit in tegenstelling tot veel traditionele bedrijfsmakelaars.

This is custom heading element

Waarom kiezen voor Cresa?

Bij de uitvoer van een stay or go analyse is het van essentieel belang dat het bedrijfsproces van de organisatie centraal staat. De ervaren adviseurs van Cresa denken niet in gebouwen, maar in huisvesting als een bedrijfsmiddel dat moet functioneren voor de organisatie. Er is maar één belang, en dat is uw belang.

Cresa is 100% onafhankelijk. Dit geldt niet voor de traditionele makelaars die zowel verhuurders als huurders bedienen. De macht van beleggers c.q. aanbieders is enorm. En de meeste adviseurs c.q. bedrijfsmakelaars worden primair door de aanbieders betaald.

Dit zorgt vaak voor tegenstrijdige belangen. In veel van deze gevallen is het belang van de verhuurder voor een adviseur veel zwaarder waardoor u als huurder niet het resultaat krijgt dat u eigenlijk verdient!

Daarnaast zijn wij een landelijke makelaar met lokale presentie, wij hebben namelijk door heel Nederland kantoren. Door onze lokale aanwezigheid kennen wij de lokale markt als geen ander en weten wij wat er speelt in iedere regio.

Stay or go analyse door Cresa