De beleggingsmarkt voor commercieel vastgoed floreert, mede door lage rentestanden en de economische hoogconjunctuur. Er is geld in de markt voor aantrekkelijke beleggingen. Het kan een goed moment voor de eigenaar/gebruiker zijn om het vastgoed te verkopen en vervolgens terug te huren.

Ons traject begint met zelfreflectie. Waarom een sale & leaseback? Wilt u vermogen opbouwen, heeft u investeringsruimte nodig? Bent u zich ook bewust van de nadelen? Een belegger wil rendement en dat kan tot hoge huurprijzen leiden. Na verkoop profiteert u niet langer van waardestijgingen. Als huurder heeft u minder inspraak bij aanpassingen en verbeteringen.

 

Goede samenwerking voor beide partijen van groot belang

De strategie behelst de voorwaarden van huurovereenkomst, een inventarisatie van de beschikbare gegevens, een definitie van de overdracht en de taxatie. Aansluitend begeleiden we de onderhandelingen, de contractvorming, het koopcontract en de huurovereenkomst. We weten wat scherp onderhandelen met een mogelijke investeerder is. Net als u is deze op zoek naar de best mogelijke overeenkomst. Een goede samenwerking is voor beide partijen van groot belang.

 

Huurcontract versus verkoopprijs

Onze ervaring leert dat vastgoedbeleggers vaak niet beschikken over de kennis van de activa die u als onderneming verkoopt. Een sale & leaseback-nadeel kan zich dan voordoen in een extra te betalen ‘risicopremie’. Iedere keuze in het op te stellen huurcontract heeft impact op de verkoopprijs. Denk aan gewenste aanpassingen, de looptijd en wat er moet gebeuren aan het einde van de langdurige huurperiode. Heeft u de mogelijkheid om het onroerend goed terug te kopen of kunt als huurder gebruik blijven maken van het pand?

Waarom kiezen voor Cresa?

Cresa is specialist in het adviseren van huurders en eigenaar/gebruikers – dus bedrijven die hun huisvesting in eigendom hebben, maar het ook zelf gebruiken. Cresa werkt nooit voor beleggers. Wij hebben géén ‘relaties’ die wij een verkoop moeten gunnen om zelf weer een nieuwe opdracht te krijgen. Wij doorlopen een zorgvuldig en transparant traject om voor u de maximale verkoopprijs te realiseren tegen de beste huurvoorwaarden en condities.