This is custom heading element

Sale and lease back is een steeds vaker toegepaste financieringsvorm die de afgelopen jaren een enorme vlucht heeft genomen. Zowel in Nederland als internationaal zien wij dat er meer en meer gebruikt gemaakt wordt van de sale and lease back constructie.

Maar wat is een sale and leasebackconstructie en hoe gaat dit in zijn werk?

Bij Sale and Lease Back verkoopt u als eigenaar uw kantoor of bedrijfsruimte om het vervolgens langdurig terug te huren. In de meeste gevallen is het doel financiële middelen vrij te maken door vastgoed te vervreemden en om te zetten in liquiditeiten. Dit kan een grote bijdrage leveren aan het optimaliseren van het bedrijfsresultaat van de organisatie. Kopers van het pand bij sale and leaseback constructies hebben een goede deal omdat ze een pand kopen dat gelijk weer verhuurd is en u als huurder direct voor een maandelijkse cashflow zorgt.

De ervaren huisvestingsspecialisten van Cresa Nederland weten wat er komt kijken bij het opzetten van een sale and lease back constructie en staan dan ook graag voor u klaar wanneer u deze optie als bedrijf wilt onderzoeken

Waarom kiezen voor sale en lease back?

Maar waarom zou u nou kiezen voor Sale and lease Back? Wij zetten de voordelen van sale en lease back voor u op een rij:

  • Het zorgt voor een betere liquiditeitspositie;
  • Het stelt de onderneming staat om te investeren in de onderneming;
  • Het bevordert de verkooppositie van de onderneming;
  • Het zorgt voor een hogere verkoopopbrengst doordat een pand vaak meer oplevert indien het wordt verkocht met een langdurige huurovereenkomst;
  • het biedt een aantal belangrijke belastingvoordelen;
  • Het voordeel van Sale and Lease Back ten opzichte van een hypotheek is dat Lease 100% van de marktwaarde financiert. Daarnaast zorgt het ook nog voor waardestijging van aandelen. Het rendement van de onderneming neemt toe, doordat de aanwezigheid van vastgoed op de balans verdwijnt.

Sale en lease back: Moet u het wel of niet doen?

Wanneer is sale en lease back interessant voor u als organisatie interessant en wanneer niet?  Cresa zet voor u alle voors en tegens voor u op een rij. Wij helpen u een goed afgewogen keuze te maken en begeleiden u van het begin tot het einde van het proces.

Wij onderhandelen de beste voorwaarden voor u als huurder uit en zorgen dat alles goed geregeld en vastgelegd is. Zo voorkomen wij onverwachte of vervelende situaties achteraf.

Waarom uw sale en lease back laten verzorgen door Cresa?

Cresa is 100% onafhankelijk. Wij kijken alleen naar de belangen voor u als huurder en gebruiker van vastgoed. Wij hoeven bijvoorbeeld geen concessies te doen omwille van een relatie met de verhuurder of leveranciers. Dit geldt niet voor de traditionele huisvestingsadviseurs die zowel verhuurders als huurders bedienen. Door de volledige focus op u als gebruiker, krijgt u het resultaat dat u eigenlijk verdient!

Daarnaast zijn wij een landelijke huisvestingsspecialist met lokale presentie, wij hebben namelijk door heel Nederland kantoren. Door onze lokale aanwezigheid kennen wij de lokale markt als geen ander en weten wij wat de situatie is in de regio.

Onze ervaren adviseurs weten bovendien alles van vastgoed en het begeleiden van sale and lease back transacties. Door de jarenlange ervaring weten onze adviseurs wat de belangrijkste kritieke punten in het proces zijn, waardoor wij voor u het maximale resultaat kunnen bereiken.

Cresa is uw betrouwbare partner op het gebied van zakelijk vastgoed!

Vrijblijvende afspraak maken

Meer weten over de begeleiden van Cresa bij een sale and lease back constructie en wat wij verder voor uw organisatie kunnen betekenen? Onze ervaren vastgoed adviseurs staan voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.