This is custom heading element

Een veel voorkomende vraag: Is de huur van mijn bedrijfspand of kantoorpand te hoog of is deze marktconform? Veel ondernemers en huurders van zakelijk vastgoed zullen zich dit wel eens afvragen. Maar hoe kom je erachter dat hetgeen dat u op dit moment aan huur betaalt voor uw bedrijfs- of kantoorpand wel marktconform is, en welke zaken ontbreken er in uw huidige huurovereenkomst?

Een screening en controle van de huurovereenkomst door Cresa biedt hier uitkomst. We beginnen met het kritisch tegen het licht houden van de bestaande huisvesting en onderwerpen de lopende huurovereenkomst aan een zogenaamde Quick Scan, om te kijken of er kostenbesparingen en/of contractuele verbeteringen mogelijk zijn.

Waar wordt naar gekeken in de screening van de huurovereenkomst

  • De hoogte van huurprijs en de servicekosten. Is dit marktconform? Zouden er besparingen gerealiseerd kunnen worden?
  • Zijn de rechten en plichten helder omschreven en duidelijk?
  • Wat zijn de kritische momenten in de huurovereenkomst, welke mogelijkheden heeft u als huurder op die momenten?
  • Past het gehuurde nog bij uw organisatie? Niet alleen qua ruimte en locatie, maar ook technisch en financieel?
  • Heeft het gehuurde nog de juiste look and feel voor uw organisatie? En heeft het nog de juiste uitstraling?
  • Wat is er afgesproken voor wat betreft oplevering bij het einde van de huur?
  • Wat is er afgesproken ten aanzien van onderverhuur en wat zijn de consequentie daarvan?

Uitkomst in veel gevallen? Onderneem actie!

Op basis van de uitkomst van de quick scan kan er bepaald worden of er actie nodig is. Onze ervaring is dat in vrijwel iedere overeenkomst genoeg ruimte voor verbetering zit. Is het niet in de huurprijs dan is dat wel in de bepalingen die opgenomen zijn in de huurovereenkomst.

Dit ligt met name aan het feit dat huurovereenkomsten in vaak na een eerdere huurperiode stilzwijgend verlengd worden met 5 jaar. Dit terwijl u eigenlijk recht heeft op betere voorwaarden. In veel van de gevallen zullen wij dan ook adviseren om actie te ondernemen en in gesprek te gaan met de verhuurder.

Vervolg op de Screening van de huurovereenkomst

Waarom uw huurovereenkomst laten screenen door Cresa?

Cresa is 100% onafhankelijk. Wij kijken alleen naar de belangen voor u als huurder en gebruiker van vastgoed. Wij hoeven bijvoorbeeld geen concessies te doen omwille van een relatie met de verhuurder of leveranciers. Dit geldt niet voor de traditionele huisvestingsadviseurs die zowel verhuurders als huurders bedienen. Door de volledige focus op u als gebruiker, krijgt u het resultaat dat u eigenlijk verdient!

Daarnaast zijn wij een landelijke huisvestingsspecialist met lokale presentie, wij hebben namelijk door heel Nederland kantoren. Door onze lokale aanwezigheid kennen wij de lokale markt als geen ander en weten wij wat de situatie is in uw specifieke omgeving.

Onze ervaren adviseurs weten bovendien alles van vastgoed, bedrijfsprocessen en de inhoud van een goede overeenkomst.  Door de jarenlange ervaring weten onze adviseurs wat de belangrijkste kritieke punten in het contract en kunnen wij u goed helpen in het vervolgproces.

Cresa is uw betrouwbare partner op het gebied van zakelijk vastgoed!

Vrijblijvende afspraak maken

Meer weten over het projectmanagement door Cresa en wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen? De ervaren vastgoed adviseurs staan voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.