This is custom heading element

Een portefeuille analyse van uw zakelijke vastgoed, iets dat voor bedrijven en ondernemers vaak geen prioriteit heeft en onderschat, of soms zelfs helemaal vergeten wordt.

Heeft u enig idee hoe uw vastgoedportefeuille ervoor staat? Welke gebouwen gehuurd worden en welke eigendom zijn? Wat de staat van het vastgoed is en wat de onderhoud- en huurkosten hiervan zijn? En vraagt u zich wel eens af of de gebouwen wel efficiënt gebruikt worden of binnen het beleid en de doelen van de organisatie passen? Allemaal zaken die voor u en uw bedrijf belangrijk zijn om in kaart te brengen.

Om op deze vragen een antwoord te geven is het van belang een portefeuille analyse te maken.  Cresa Nederland helpt u bij het verkrijgen van een compleet overzicht van uw vastgoed en de optimalisatie kansen binnen de portefeuille. In zo’n analyse komen wij met behulp van diverse hulpmiddelen tot de antwoorden op deze vragen en weten we waar de portefeuille efficiënter en effectiever ingezet kan worden.

Wanneer een portefeuille analyse laten maken?

Er zijn diverse redenen waarom u een portefeuille analyse zou moeten laten maken: Vanzelfsprekend wanneer één of meerdere huurovereenkomsten binnen nu en korte tijd aflopen. Maar ook wanneer de markt verandert, er kosten bespaart moeten worden, het beleid van de organisatie opnieuw gemaakt wordt of er bedrijven overgenomen worden.

Toch zien wij vaak dat organisaties geen of een beperkte strategie hebben met betrekking het zakelijk vastgoed. Zonde, want juist door een goede strategie en juist vastgoedmanagement kunnen veel bedrijven grote besparingen realiseren en het vastgoed effectiever inzetten ten behoeve van de bedrijfsdoelstellingen.

Met de inzichten uit de portefeuille analyse heeft u een uitstekende basis voor uw strategie en goed management van het vastgoed.

Doel van een portefeuille analyse

Het doel van een portefeuille analyse kunnen we het best omschrijven als: het inzicht verschaffen in specifieke aspecten van de vastgoed portefeuille, ter optimalisatie van die portefeuille en het adequaat kunnen reageren op wijzigingen in de situatie.

Met een portefeuille analyse is uw organisatie beter in staat te sturen en de strategie en plannen te bepalen. Cresa signaleert de knelpunten en benchmarkt uw vastgoed op een aantal belangrijke punten.

Daarnaast maakt de portefeuille analyse het mogelijk om risico’s af te dekken. Wat als de organisatie bijvoorbeeld een vestiging sluit: Is deze dan her te verdelen over andere vestigingen en past dit bij de indeling en de medewerkers?

Voordelen van een portefeuille analyse

Vervolg op de analyse

Een analyse is natuurlijk nog maar de basis van de te vormen vastgoed strategie. Afhankelijk van de probleemstelling en de uitkomsten van de analyse kan Cresa samen met u, naast de portefeuille analyse ook een strategisch huisvestingsadvies maken zodat de strategie ook gewaarborgd wordt. Daarnaast kunnen wij u ondersteunen in het aanhuren en/of aankopen van (eventuele) locaties, de onderhandeling voor het uitbreiden van de locatie of het veranderen van het werkplek concept. Ook bieden wij uitgebreide ondersteuning bij het samenvoegen of het subleasen van één van uw locaties.

Cresa, uw betrouwbare partner voor alle vastgoedzaken

Waarom kiezen voor Cresa?

Cresa is 100% onafhankelijk. Wij kijken alleen naar de belangen voor u als huurder en gebruiker van vastgoed. Dit geldt niet voor de traditionele makelaars die zowel verhuurders als huurders bedienen.

Dit zorgt voor tegenstrijdige belangen. In veel van deze gevallen is het belang van de verhuurder voor een adviseur veel zwaarder waardoor u als huurder niet het resultaat krijgt dat u eigenlijk verdient!

Daarnaast zijn wij een landelijke makelaar met lokale presentie, wij hebben namelijk door heel Nederland kantoren. Door onze lokale aanwezigheid kennen wij de lokale markt als geen ander en weten wij wat er wel en niet mogelijk is op het gebied van vastgoed.

Onze ervaren adviseurs weten bovendien alles van vastgoed, bedrijfsprocessen en het goed uitvoeren van een portefeuille analyse. Door de jarenlange ervaring weten onze adviseurs wat de belangrijkste kritieke punten en marktomstandigheden zijn.

Cresa is uw betrouwbare partner op het gebied van zakelijk vastgoed.

Vrijblijvende afspraak maken

Meer weten over de portefeuille analyse en wat deze voor u en uw organisatie kan betekenen? De ervaren vastgoed adviseurs staan voor u klaar en informeren u graag over de mogelijkheden.